• МАГАЗИН, ШОУРУМ - 0888 / 600 106 ; 0888 / 684 762
  • КАР АУДИО ЦЕНТЪР - 0888 / 021 202
0886 / 112 614 office@djpro.bg

Категории

ДЖ ПРО БГ ЕООД

Основни дейности на фирмата са:
Проектиране и изграждане на професионални озвучителни системи и ефектно осветление. Търговия на едро и дребно с озвучителни и осветителни системи. Проектиране и изграждане на ЛЕД осветление. Автомобилно озвучаване, мултимедия, парктроници и ксенонови системи. Проектиране и изграждане на озвучителни и мултимедйини системи за дома. Сервиз за всички озвучителни системи, кар аудио и ефектно осветление...

Как да разпознаем добрият звук?

Добрият звук трябва да отговаря на няколко критерии.

Той трябва:

Да бъде чист – Когато в една аудио система се претоварват усливателите, може да се получат изкривявания, които се характеризират с грубо звучене. Това е напълно недопустимо в  професионална система за озвучаване.

Да бъде добре балансиран – това означава, че при живото изпълнение, всички инструменти трябва да се чуват достатъчно отчетливо, без да се конфронтират. Например китарите не трябва да заглушават гласовете и певецът да се „дере с пълно гърло”, опитвайки се да настигне инструментите. При музика възпроизвеждана от CD player или друг вид устройство е желателно звукът на централната озвучителна система да се доближава до този от качествени слушалки (има се предвид като честоти, за силата ще стане въпрос в следващия абзац).

Да е с подходящо ниво. На първо място по значение е опазването здравето на хората. Звукът не трябва да надвишава 90 децибела при слушателя, защото над тази граница е вреден. От друга страна звукът трябва да е достатъчно силен и задоволителен. Добра идея е да се предвидят допълнителни 3 децибела, което от своя  страна означава два пъти по-мощна озвучителна апаратура.

Звукът по време на концерта/изпълнението/ трябва да бъде натурален.

В заключение: не превишавайте максимално допустимите нива и преоразмерете озвучителната система.


 

Актуални новини